MAE rus: Arestarea de către SUA a Mariei Butina are ca scop 'minimizarea efectului pozitiv' al summitului Trump-Putin

  • 18 Iulie 2018 19:27
MAE rus: Arestarea de către SUA a Mariei Butina are ca scop 'minimizarea efectului pozitiv' al summitului Trump-Putin

Arestarea de către SUA a rusoaicei Maria Butina, acuzată că a încercat să influențeze unele organizații politice americane în favoarea Rusiei, are ca scop 'minimizarea efectului pozitiv' al recentului summit dintre președinții Donald Trump și Vladimir Putin, a indicat miercuri diplomația rusă, potrivit AFP și Reuters.

Arestarea duminică a tinerei de 29 de ani 'a dat impresia că cineva a calculat, cu ceasul și calculatorul, nu numai data, ci și ora, astfel încât impactul să fie maxim', a declarat presei purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova, care a adăugat că 'se pare că FBI (poliția federală americană) s-a supus fățiș unui ordin politic'.

Anunțul arestării tinerei a survenit la câteva ore după summitul dintre Trump și Putin, la care președintele american a părut să-și exonereze omologul rus de acuzațiile justiției din SUA privind ingerința Moscovei în alegerile prezidențiale din 2016.

Maria Butina, care a studiat la Universitatea americană din Washington și care este o fondatoare a unui grup rus care militează pentru dreptul de a deține arme, a fost pusă sub acuzare luni pentru conspirație de a acționa în numele guvernului rus. Marți, marele juriu a adăugat o acuzație mai gravă, aceea că femeia a acționat ca agent al guvernului rus, care poate atrage o condamnare maximă de zece ani de închisoare. Acuzația de conspirație este pasibilă de o condamnare de maximum cinci ani.

Pe de altă parte, Butina nu a fost acuzată de spionaj sau că ar fi membră al serviciului rus de informații. Ea urma să compară miercuri în fața unui tribunal federal din Washington, a anunțat Ministerul Justiției.

Robert Driscoll, avocatul Mariei Butina, a declarat că ea nu este agent rus.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău