MAE România emite o atenționare de călătorie în Franța: Perturbări ale orarului curselor aeriene

  • 01 Iulie 16:07
MAE România emite o atenționare de călătorie în Franța: Perturbări ale orarului curselor aeriene

Ministerul Afacerilor Externe de la București (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că în ziua de 1 iulie este anunțată o grevă a angajaților grupului ADP (Aeroports de Paris), cu posibilitatea de a fi extinsă și care va produce perturbări semnificative ale curselor aeriene, formarea de cozi, întârzieri în graficul de zbor și anulări ale unor curse aeriene.

Astfel, se recomandă verificarea informațiilor pe site-urile companiilor aeriene alese și să se anticipeze sosirea la aeroport astfel: cel puțin trei ore pentru un zbor internațional și cel puțin două ore pentru un zbor intern sau european. Air France intenționează să își asigure toate zborurile pe distanțe lungi și 90% din celelalte curse.


Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de circumscripția consulară în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.meteoalarm.org, paris.mae.ro, lyon.mae.ro, strasbourg.mae.ro, marsilia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță", care oferă informații și sfaturi de călătorie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
24,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:4,12 m/s
Sat
25
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău