MAE România, după anunțul Rusiei privind regiunea transnistreană: „Retorică amenințătoare și provocatoare”

  • 24 Februarie 2023 20:39
MAE România, după anunțul Rusiei privind regiunea transnistreană: „Retorică amenințătoare și provocatoare”

MAE România condamnă declarațiile lipsite de fundament, conținute în comunicatul de vineri al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse privind regiunea transnistreană a Republicii Moldova, precum și retorica amenințătoare și provocatoare utilizată.

„Propagarea intenționată de informații fără corespondență în realitatea de pe teren reprezintă o abordare extrem de periculoasă, în contextul actual de securitate, în care Federația Rusă își intensifică războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

Este inacceptabilă această încercare de creare artificială de tensiuni și destabilizare în regiune și în legătură cu Republica Moldova.

MAE al României face apel la responsabilitate, la abandonarea retoricii agresive, escalatorii și provocatoare, precum și la abținerea de la orice declarații și acte care pot afecta stabilitatea regiunii și a Republicii Moldova”, potrivit unui comunicat al Ministerului român de Externe.

Amintim că Rusia a acuzat vineri Ucraina că masează trupe în apropierea regiunii transnistrene și a afirmat că va răspunde oricărei „provocări” militare ucrainene în această zonă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău