MAE ROMÂNIA | Atenţionare de călătorie: Croaţia - avertizări meteo de vreme nefavorabilă

  • 11 Noiembrie 18:40
MAE ROMÂNIA | Atenţionare de călătorie: Croaţia - avertizări meteo de vreme nefavorabilă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând de marţi, starea vremii se va înrăutăţi, fiind caracterizată de intensificări ale vântului şi precipitaţii intense.

Astfel, în nordul şi centrul Dalmaţiei, a fost emis pentru marţi un cod roşu privind intensificări ale vântului, care va atinge o viteză de până la 130 km/h, la rafală, informează MAE.

Regiunile Rijeka, Split şi Dubrovnik se vor afla sub un cod portocaliu de intensificări ale vântului şi precipitaţii, iar vestul Istriei, golfurile Kvarner şi Kvarneric, canalul Velebit şi sudul Dalmaţiei vor fi sub avertizări meteorologice de coduri galben şi portocaliu de vânt şi precipitaţii intense. A fost emis cod galben de intensificări ale vântului şi precipitaţii pentru regiunile Osijek, Karlovac, Gospic şi Knin, anunţă MAE.

Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în infrastructurile pentru transportul maritim, comunicaţii, furnizarea energiei electrice şi alimentarea cu apă potabilă. De asemenea, se recomandă cetăţenilor să circule cu prudenţă, având în vedere vizibilitatea redusă şi carosabilul umed.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale:
* Institutului Hidro - Meteorologic Naţional - https://www.meteo.hr
* Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions
* Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr
* Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr
* Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă - http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei pot apela numărul european unic de urgenţă "112".

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
2,88 °C
ceață
Umiditate:93 %
Vint:4,6 m/s
Sun
7 °C
Mon
6 °C
Tue
7 °C
Wed
7 °C
Thu
6 °C

Curs oficial BNM 14 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 -0.0000
USD 17.3212 -0.0000
RON 4.0350 -0.0000
UAH 0.7352 -0.0000
RUB 0.2742 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău