MAE România: Radio Chișinău, un proiect media românesc de anvergură

  • 10 Februarie 2016 18:51
MAE România: Radio Chișinău, un proiect media românesc de anvergură

Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, l-a primit, miercuri, 10 februarie, pe președintele - director general al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu.

Cu această ocazie Dan Stoenescu și-a declarat susținerea pentru eforturile Societății Române de Radiodifuziune în direcția unei mai bune informări a românilor din vecinătatea apropiată.

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că în cadrul întrevederii au fost abordate posibilitățile concrete de cooperare cu SRR în ceea ce privește crearea și implementarea unui spațiu comunicațional comun România - Republica Moldova, acest lucru fiind considerat 'un element important în dezvoltarea unei societăți deschise și pluraliste în statul vecin'.

Potrivit sursei citate, interlocutorii au evidențiat 'rezultatele remarcabile obținute până în prezent de către Radio Chișinău, proiect media de anvergură în Republica Moldova'.

'Ministrul delegat a subliniat importanța programelor de informare a populației vorbitoare de limbă română, dar și a celei de limbă rusă, cu accent pe difuzarea unor cicluri de emisiuni despre Uniunea Europeană și despre experiența de aderare a României. În cadrul dialogului, ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni a declarat susținerea pentru eforturile Societății Române de Radiodifuziune de dezvoltare a unor proiecte noi care să contribuie la o mai bună informare a românilor din vecinătatea apropiată, dar și a publicului din țară cu privire la viața acestora', adaugă MAE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău