MAE: Diplomația română onorează, în fiecare an, cu recunoștință, principiile care au făcut posibilă Mica Unire

  • 24 Ianuarie 2017 12:09
MAE: Diplomația română onorează, în fiecare an, cu recunoștință, principiile care au făcut posibilă Mica Unire

Diplomația română onorează, în fiecare an, cu recunoștință, unitatea de cuget și simțire, spiritul național, devotamentul angajat în slujba constituirii și consolidării unui stat puternic, recunoscut pe plan internațional, principii care au făcut posibilă Unirea Principatelor Române prin dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza în Moldova și în Țara Românească, se arată în mesajul transmis de Ministerul Afacerilor Externe cu prilejul Zilei Unirii.

MAE menționează, în documentul transmis marți AGERPRES, că aniversăm 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, "moment de referință al istoriei naționale, pasul hotărâtor spre realizarea statului național unitar român".

"Parcursul european susținut al națiunii române spre obținerea independenței și spre realizarea statului național unitar român modern a condus România la statutul său de astăzi, de partener recunoscut și apreciat în cadrul Uniunii Europene și al NATO, pilon de stabilitate regional și european. Împlinirea acestor idealuri a început cu Mica Unire, moment de incontestabilă măreție, prin schimbările profunde pe care le-a determinat și prin valoarea simbolică pe care o deține în sufletul românilor", se arată în documentul citat.

Preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, în ianuarie 2019, în contextul celebrării Centenarului și la împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, "pune în concordanță acțiunea prezentă și marile împliniri ale istoriei românilor, prin menținerea vie a acestui spirit de unitate pentru înfăptuirea idealurilor naționale", mai precizează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău