MAE de la Chișinău salută decizia SUA de a institui noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru acțiunile de destabilizare ale alegerilor din R. Moldova

  • 14 Septembrie 12:40
MAE de la Chișinău salută decizia SUA de a institui noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru acțiunile de destabilizare ale alegerilor din R. Moldova

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Republicii Moldova salută decizia Departamentului de Stat al SUA de a institui noi sancțiuni împotriva celor care încearcă să destabilizeze situația și să intervină în alegerile din 20 octombrie curent.

Salutăm orice efort care sancționează tentativele de subminare a democrației, de interferență în procesul electoral și ingerință externă destabilizatoare”, scrie MAE într-o postare pe Facebook.

Totodată Ministerul de externe de la Chișinău subliniază că persoanele și entitățile sancționate sunt implicate în acțiuni de promovare a războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Avertismentul public al SUA denotă că persoanele sancționate sunt implicate nu doar în operațiuni de influență externă în procesele democratice, dar și în acțiuni care promovează războiul”, se mai arată în mesaj.

MAE mai notează că instituțiile statului au făcut față provocărilor anterioare și vor continua să protejeze ordinea constituțională și procesele democratice din Republica Moldova.

Citiți șiSUA au impus sancțiuni împotriva unor entități și persoane din Rusia pentru interferențe în alegerile din R. Moldova: „Acționăm împotriva lor din cauza activităților lor secrete de influență”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:6,17 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău