MAE de la Chișinău: Grupul de copii din Republica Moldova blocat la frontiera dintre Belarus și Lituania continuă drumul spre casă

  • 29 Martie 13:14
MAE de la Chișinău: Grupul de copii din Republica Moldova blocat la frontiera dintre Belarus și Lituania continuă drumul spre casă

Grupul de copii al corului „Rapsodia”, blocat mai bine de 24 de ore la frontiera dintre Belarus și Lituania, își continuă drumul spre casă în siguranță. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău, autoritățile lituaniene au emis la prima oră o autorizație de călătorie pentru autocarul în care se afla corul, documentul care lipsea și fără care nu este permis tranzitul prin teritoriul Lituaniei.

Într-un comunicat de presă, MAE susține că toți copiii și adulții care îi însoțesc au primit tot ajutorul necesar, inclusiv prânz cald.

Ambasadele Republicii Moldova din Vilnius și Minsk au intervenit imediat după semnalarea problemei și au cooperat cu partea lituaniană pentru a asigura o soluție rapidă. MAE recomandă verificarea validității actelor personale și a autorizației transportatorilor înainte de a călători.

Grupul de copii al corului „Rapsodia” se întoarce acasă după mai multe evenimente culturale în Belarus. Problema blocării în vamă a fost semnalată de coordonatoarea ansamblului, Natalia Barabanșicova, într-un clip video în care a cerut ajutor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău