MAE de la București: încă 51 de cetățeni români și membri de familie vor putea părăsi Fâșia Gaza

  • 08 Noiembrie 2023 08:11
MAE de la București: încă 51 de cetățeni români și membri de familie vor putea părăsi Fâșia Gaza

Evacuarea se va realiza cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse având în vedere că aceștia au fost informați în prealabil de către reprezentanții Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, relatează Agerpres.

În vederea preluării persoanelor evacuate, echipele consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah pentru evacuarea cetățenilor români, respectiv asistența consulară specifică și le vor oferi asistența necesară până la Cairo, de unde vor fi transportați în România.

Totodată, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo și Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene în vederea finalizării operațiunilor de evacuare și pentru ceilalți cetățeni români și membri de familie ai acestora care au solicitat sprijin și încă se află în Fâșia Gaza.

Primul grup de români și membri de familie, format din 93 de persoane, a fost evacuat marți din Gaza, tranzitând punctul de trecere a frontierei de la Rafah.

Anterior, președinta Maia Sandu a anunțat că 36 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au fost evacuați și sunt în siguranță.

Înaltul oficial a menționat că aceștia vor fi transportați la București cu o cursă aeriană specială, organizată de Ministerul Afacerilor Externe din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău