MAE de la București anunță că a reușit evacuarea altui grup de persoane din Fâșia Gaza. Printre acestea se află și 4 cetățeni ai Republicii Moldova

  • 07 Decembrie 2023 07:59
MAE de la București anunță că a reușit evacuarea altui grup de persoane din Fâșia Gaza. Printre acestea se află și 4 cetățeni ai Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România precizează că miercuri, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 30 de persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au fost transportate în România la bordul unei aeronave militare, se arată într-un comunicat al MAE de la București, transmite Radio Chișinău.

„De asemenea, la solicitarea autorităților Republicii Moldova a fost acordat sprijin în vederea evacuării a 4 persoane din Fâșia Gaza, aflate în atenția misiunii diplomatice a acestui stat.

Astfel, cele 34 de persoane au fost preluate din punctul de trecere a frontierei Rafah de către echipa consulară a misiunii diplomatice și au fost însoțite până la Cairo, iar ulterior transportate în România.

Zborul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, cu o aeronavă C 27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române”, precizează comunicatul.

Precizăm că, până în prezent, din Fășia Gaza au fost evacuați toți cetățenii Republicii Moldova care au solicitat acest lucru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău