MAE de la București: Alți 127 de cetățeni români au revenit în țară din Israel. S-au operat trei curse aeriene speciale

  • 13 Octombrie 2023 11:05
MAE de la București: Alți 127 de cetățeni români au revenit în țară din Israel.  S-au operat trei curse aeriene speciale

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că alți 127 de cetățeni români au revenit în țară din Israel, joi după-amiază și în noaptea de joi spre vineri, cu trei curse aeriene, informează News.ro.

”În continuarea informațiilor transmise în contextul deteriorării situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că, în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, în cursul după-amiezii zilei de 12 octombrie 2023, respectiv al nopții dinspre 12 spre 13 octombrie 2023, alți 127 de cetățeni români au revenit în siguranță în România, prin intermediul a trei curse operate de mai multe companii aeriene”, informează MAE, potrivit G4Media.

MAE precizează că echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah și echipa din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE rămân în continuare pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.

MAE reamintește că cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv și își pot anunța prezența în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected] și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum și cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactați. MAE subliniază importanța utilizării acestor canale de către cetățenii români pentru centralizarea corectă a informațiilor și eficientizarea dialogului în vederea acordării asistenței consulare.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care intenționează să călătorească în Statul Israel să își reprogrameze călătoria și să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en și www.mae.ro– rubrica „Sfaturi de călătorie” și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău