MAE de la București | Acuzațiile aduse consulului României de la Bălți, specifice unei campanii electorale

  • 22 Februarie 2018 21:33
MAE de la București | Acuzațiile aduse consulului României de la Bălți, specifice unei campanii electorale

Ministerul de Externe de la București consideră că afirmațiile vehiculate de funcționarii de la Președinția Republicii Moldova, potrivit cărora consulul României la Bălți, Mihai Baciu, ar fi corupt aleși locali pentru a-I determina să semneze declarații unioniste, se înscriu într-o logică specifică campaniei electorale.

Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la activitatea consulului general al României la Bălți și va întreprinde demersuri pentru verificarea acestora. MAE atrage atenția că acestea se înscriu într-o logică specifică campaniei electorale locale pentru alegerea primarului localității și observă cu preocupare intensificarea în anumite cercuri politice din Republica Moldova a retoricii îndreptate împotriva României”, se arată într-un răspuns solicitat de Radio Chișinău Ambasadei României din Republica Moldova.

Amintim că, Maxim Lebedinschi, consilier juridic al lui Igor Dodon, a anunțat că Președinția de la Chișinău va solicita Guvernului și Serviciului de Informații și Securitate să investigheze activitatea diplomatului român, pe care îl acuză că ar fi promovat un partid politic sin Republica Moldova.

Anunțul făcut de consilierul președintelui pro-rus de la Chișinău, Igor Dodon, vine în contextul în care în ultimele câteva săptămâni peste 40 de administrații locale din Republica Moldova, inclusiv un consiliu raional au semnat declarații simbolice de unire cu România, marcând astfel Centenarul Unirii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău