MAE de la București a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Croația

  • 24 Septembrie 19:11
MAE de la București a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Croația

Ministerul Afacerilor Externe de la Burești informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic Național, este așteptată creșterea nivelului Dunării în data de miercuri, 25 septembrie 2024.

Potrivit MAE român, în acest context, autoritățile croate pot aplica restricții de circulație cu precădere în regiunile Osijek-Baranja și Vukovar-Srijem, transmite Digi24

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginii de internet a Institutului Hidro-Meteorologic Național – https://www.meteo.hr, a Automobilului Club Croat - https://www.hak.hr/en, a Companiei Naționale Croate de Căi Ferate - https://www.hzpp.hr/en și a Autorității Portuare Croate - https://www.portauthority.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Republicii Croația, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României în Republica Croația: +38598414341.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://zagreb.mae.ro și www.mae.ro. Fluviul înregistrează debite crescute în majoritatea țărilor, maximul viiturii fiind așteptat în România în perioada 29-30 septembrie.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Wed
20
Thu
20
Fri
21
Sat
22
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău