MAE de la București: „Considerăm deosebit de relevantă expunerea în Republica Moldova a acțiunilor de interferență hibridă a Rusiei vizând alegerile locale”

  • 08 Decembrie 2023 09:14
MAE de la București: „Considerăm deosebit de relevantă expunerea în Republica Moldova a acțiunilor de interferență hibridă a Rusiei vizând alegerile locale”

Ministerul Afacerilor Externe din România anunță că se alătură Regatului Unit în demersul de a expune public și a condamna încercările repetate ale Rusiei de a influența procesele politice și electorale din state democratice. România a susținut, de asemenea, adoptarea unei declarații a Uniunii Europene pe această temă, relatează News.ro.

„România își exprimă îngrijorarea față de utilizarea în creștere, la nivel global, a operațiunilor cibernetice în context electoral, amplificate de interferență în spațiul informațional, în scopul de a submina procesele democratice și încrederea în autorități în statele care împărtășesc aceleași valori și aspirații”, arată un comunicat al MAE, potrivit Digi24.

„În acest sens, considerăm deosebit de relevantă și expunerea recentă în Republica Moldova a acțiunilor de interferență hibridă vizând alegerile locale din noiembrie 2023. Manifestăm îngrijorare față de amploarea și complexitatea acestor acțiuni, pe care le considerăm inacceptabile”, potrivit comunicatului. Astfel de activități contravin normelor de comportament responsabil în spațiul cibernetic, agreate de toate statele membre ONU, potrivit MAE.

”Subliniem importanța respectării depline a acestora, în vederea menținerii stabilității și prevenirii conflictelor”, transmit reprezentanții MAE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Mon
6
Tue
7
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău