MAE: Consulatul României urmărește îndeaproape evenimentele legate de explozia produsă în apropierea aeroportului din Bologna

  • 06 August 2018 18:34
MAE: Consulatul României urmărește îndeaproape evenimentele legate de explozia produsă în apropierea aeroportului din Bologna

Consulatul General al României la Bologna urmărește îndeaproape evenimentele legate de explozia produsă luni în apropierea aeroportului din localitatea italiană, iar în prezent nu există solicitări de asistență din partea unor cetățeni români, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la solicitarea AGERPRES.

Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, arată sursa citată.

Până în prezent, arată MAE, autoritățile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051;5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +39 349 1178220, mai precizează MAE.

Consulatul General al României la Bologna monitorizează situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune, arată ministerul român.

Un camion cisternă a explodat luni după-amiază pe șoseaua de centură din Bologna, oraș din nordul Italiei, provocând un incendiu uriaș, au anunțat pompierii italieni, citați de AFP.

Potrivit mass-media italiene, există numeroși răniți, dar numărul lor exact în acest moment nu se cunoaște.

Explozia, ale cărei cauze nu sunt cunoscute pe moment, s-a produs în cartierul Borgo Panigale, în apropiere de aeroport.

Imagini difuzate de pompieri arată o coloană de fum negru ridicându-se deasupra carcasei camionului și mașini în flăcări într-o parcare lângă autostradă.

'Echipele de pompieri sunt la fața locului, intervenția lor este în curs de desfășurare', au precizat pompierii italieni într-o postare pe Twitter. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău