MAE al Turciei își exprimă îngrijorarea profundă față de decizia Guvernului Pavel Filip privind mutarea Ambasadei Moldovei de la Tel Aviv la Ierusalim

  • 14 Iunie 2019 12:51
MAE al Turciei își exprimă îngrijorarea profundă față de decizia Guvernului Pavel Filip privind mutarea Ambasadei Moldovei de la Tel Aviv la Ierusalim

MAE al Turciei și-a exprimat îngrijorarea profundă față de decizia Guvernului Pavel Filip privind mutarea Ambasadei Moldovei de la Tel Aviv la Ierusalim. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta se menționează într-o declarație emisă de instituția turcă.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta se menționează într-o declarație emisă de instituția turcă.

"Nu recunoaștem încălcarea din motive de politică internă a dreptului internațional și statutului Ierusalimului, care joacă un rol important în ceea ce pentru asigurarea unei soluționări echitabile și stabile a problemei palestiniene", se arată în declarație.

Ministerul de Externe al Turciei reamintește tuturor membrilor comunității internaționale despre necesitatea de "a respecta rezoluțiile ONU cu privire la Ierusalim, de a respecta statutul său istoric și juridic și de a evita acțiuni iresponsabile care ar putea pune în pericol stabilitatea în regiunea Orientului Mijlociu".

După cum a informat anterior INFOTAG, Guvernul Filip, pe care Parlamentul l-a declarat drept ilegal, a decis marți să mute Ambasada republicii în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău