MAE al Rusiei a criticat proiectul de rezoluție privind Crimeea care a fost înaintat în Adunarea Generală a ONU

  • 10 Decembrie 2019 20:09
MAE al Rusiei a criticat proiectul de rezoluție privind Crimeea care a fost înaintat în Adunarea Generală a ONU

Proiectul de rezoluție din Adunarea Generală a ONU, care a fost pregătit de delegația ucraineană, cuprinde acuzații inacceptabile la adresa Rusiei și este construit pe informații denaturate, se afirmă într-un comunicat publicat, marți, de Ministerul de Externe al Rusiei, transmite rador.

„Acesta (proiect de rezoluție) conține acuzații inacceptabile la adresa Rusiei și este construit pe presupuneri, speculații și informații denaturate. În special, în privința informațiilor privind "militarizarea" Crimeii și a unor părți ale Măriii Negre și Mării Azov, pe care nu putem să nu le criticăm" - au subliniat surse din cadrul MAE rus.

Ministerul rus a adăugat că numărul militarulor ruși în Crimeea este acum chiar mai mic decât numărul permis de acordul ruso-ucrainean referitor la prezența Flotei Mării Negre. Diplomații ruși au afirmat, totodată, că în acvatoriul Mării Azov nu există baze maritime militare ruse, iar forțele aflate acolo sunt folosite doar pentru apărarea Podului Crimeii și asigurarea securității navigației.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău