MAE al Rusiei a comentat negocierile purtate de Gazprom cu Republica Moldova pe tema furnizării de gaze

  • 28 Octombrie 2021 13:53
MAE al Rusiei a comentat negocierile purtate de Gazprom cu Republica Moldova pe tema furnizării de gaze

Ministerul rus al Afacerilor Externe a comentat negocierile purtate de reprezentanții concernului rus Gazprom și cei ai Republicii Moldova pe tema furnizării de gaze rusești. Amintim că Republica Moldova a solicitat sprijin de urgență, dorind să asigure aprovizionarea cu gaze pentru perioada rece a anului, transmite Rador.

Luna trecută, un contract important de furnizare de gaze rusești dintre Gazprom și Republica Moldova a expirat.

În acest context, partea rusă ține să sublinieze faptul că nu intenționează să poarte negocieri pe tema aprovizionării Republicii Moldova cu gaze „în detrimentul'' acestei țări, a declarat pentru Agenția de presă RIA NOVOSTI ministrul rus adjunct de externe Aleksandr Pankin. Ministerul rus al Afacerilor Externe a comentat joi runda de convorbiri purtată ieri de reprezentanții Republicii Moldova cu Gazprom pe tema aprovizionării republicii cu gaze naturale.

„Convorbirile sunt în plină desfășurare, acestea fie se vor încheia ajungându-se la unele acorduri, care vor fi apoi implementate, fie nu se vor încheia cu acorduri și atunci pot exista orice scenarii, dar nimeni nu va face aceasta în detrimentul Republicii Moldova'', a declarat ministrul rus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău