MAE a interzis participarea în persoană a reprezentanților Rusiei la conferința FAO

  • 20 Martie 08:29
MAE a interzis participarea în persoană a reprezentanților Rusiei la conferința FAO

Ministerul Afacerilor Externe a decis să nu admită participarea în persoană a reprezentanților oficiali ai Federației Ruse la cea de-a 34-a Conferință regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care va avea loc în perioada 14 - 17 mai 2024, în Republica Moldova.

„Având în vedere războiul continuu de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei care a încălcat flagrant Carta ONU, a declanșat multiple crize și a subminat securitatea alimentară la nivel internațional, MAE a decis să nu admită participarea în persoană a reprezentanților oficiali ai Federației Ruse, și limitarea la nivelul ambasadei sau în format online”, a transmis MAE.

Pe agenda Conferinței regionale a FAO se vor regăsi subiecte de actualitate ce țin de domeniul agriculturii, siguranței alimentare, digitalizării în utilizarea durabilă a terenurilor, pădurilor și resurselor de apă.

Formatul evenimentului combină participarea în persoană și online, ținând cont de angajamentele internaționale asumate în cadrul FAO și metodele de lucru ale conferinței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău