MAE a explicat decizia de a deschide în Rusia doar două secții de votare pentru scrutinul din 20 octombrie

  • 28 Septembrie 10:00
MAE a explicat decizia de a deschide în Rusia doar două secții de votare pentru scrutinul din 20 octombrie

Ministerul Afacerilor Externe a explicat astăzi decizia de a deschide în Federația Rusă doar două secții de votare pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie, transmite MOLDPRES.

Ministerul Afacerilor Externe a luat în calcul recomandările instituției competente, care a formulat, ca urmare a unei analize complexe de risc, o serie de cerințe obligatorii de securitate. Acestea nu pot fi întrunite în cadrul desfășurării alegerilor pe teritoriul rus, cu excepția sediului Ambasadei”, se arată în comentariul Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul de Externe de la Chișinău a publicat vineri, 27 septembrie, lista și adresele secțiilor de votare, care vor fi deschise peste hotare pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Conform documentului, în Federația Rusă moldovenii vor putea vota doar la două secții, ambele amplasate în orașul Moscova. 

Potrivit autorităților, pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor fi deschise în total 228 de secții de votare în 37 de țări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,52
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:4,12 m/s
Sun
18
Mon
17
Tue
16
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău