Madrid: 50 de șefi de stat sau de guvern la deschiderea celei de-a 25-a Conferințe ONU asupra Climei

  • 02 Decembrie 2019 12:00
Madrid: 50 de șefi de stat sau de guvern la deschiderea celei de-a 25-a Conferințe ONU asupra Climei

Summitul asupra Climei (COP25), care ar trebui să pună bazele unei noi etape de acțiune climatică, începe luni la Madrid în prezența a 50 de șefi de stat sau de guvern și a reprezentanților principalelor organisme internaționale, transmite EFE, preluat de Agerpres.

La ceremonia de deschidere a celei de-a 25-a Conferințe ONU asupra Climei vor participa, între alții, secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, premierul spaniol în exercițiu, Pedro Sanchez, noua președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sau ministrul chilian al Mediului și președinte al summitului, Carolina Schmidt.

Vor fi prezenți luni, la Madrid, 20 de prim-miniștri europeni, președinții din Argentina, Costa Rica, Ecuador, Guatemala, Honduras și Republica Dominicană, premierul marocan, Saadeddine Othmani, Prințul Albert de Monaco sau președinta Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi.

De asemenea, vor lua parte luni, la reuniunea inaugurală a summitului, șefii principalelor instituții europene (Comisie, Consiliul European și Parlament) și președinții sau premierii a numeroase țări africane și asiatice.

Înainte de deschiderea oficială, premierul spaniol în exercițiu, Pedro Sanchez, se va întâlni cu șefii de stat și de guvern din UE și cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, iar după-amiază cu șefii de guvern din America Latină.

Sanchez va oferi totodată un prânz "ecologic" șefilor de stat și de guvern, iar agenda oficială va fi completată în cursul serii cu o recepție la Palatul Regal.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău