Madonna a pierdut în justiție dreptul de a retrage de la licitație obiecte personale, printre care o scrisoare de la Tupac Shakur

  • 05 Iunie 2019 17:03
Madonna a pierdut în justiție dreptul de a retrage de la licitație obiecte personale, printre care o scrisoare de la Tupac Shakur

Justiția americană a respins cererea Madonnei de a împiedica vânzarea la licitație a mai multor obiecte personale, printre care o piesă de lenjerie intimă din satin, o perie cu fire din părul vedetei și scrisoarea de despărțire trimisă de fostul său iubit, rapperul Tupac Shakur, decedat în 1996, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

O curte de apel din Manhattan, New York, a decis marți să dea undă verde desfășurării licitației, motivând că Madonna nu poate ridica nicio pretenție împotriva lui Darlene Lutz, o fostă prietenă și consultant artistic al vedetei, și nici împotriva site-ului de licitații GottaHaveRockandRoll.com, căruia Lutz i-a încredințat obiectele spre vânzare.

Diviza de Apel a decis că solicitarea Madonnei este blocată de o ''clauză foarte generală'' dintr-un acord amiabil din 2004 încheiat cu Lutz, care este ''liberă să facă ceea ce dorește cu bunurile'' aflate în proprietatea sa de drept.

Madonna (60 de ani) a afirmat că nu a știut până în momentul anunțului desfășurării licitației că Lutz, care a lucrat pentru cântăreață în perioada 1981-2003, era proprietara celor 20 de obiecte disputate.

Avocații vedetei nu au răspuns imediat unei solicitări de a comenta informațiile venite din partea Reuters. Nu se știe încă sigur dacă Madonna va contesta sentința.

"Instanța a luat cu siguranță decizia corectă", a spus Hartley Bernstein, avocat al părții acuzate, într-un interviu. "Bunurile se află în proprietatea doamnei Lutz și poate dispune de aceasta așa cum dorește".

Hotărârea de marți confirmă o sentință din aprilie 2018 luată de judecătorul Gerald Lebovits din cadrul Curții Supreme din Manhattan.

Lebovits a precizat că a respins cazul întrucât a fost depășit termenul de prescripție, iar acordul încheiat de Madonna cu Lutz conține o derogare generală referitoare la aceste revendicări.

Scrisoarea olografă din partea lui Shakur este datată 15 ianuarie 1995, în timp ce acestea ispășea o sentință cu închisoare pentru agresiune sexuală.

Rapperul i-a scris Madonnei că dorește să pună punct relației dintre ei întrucât crede că legătura romantică cu o femeie albă i-ar putea pune în pericol cariera.

"Mă simt dator față de 'imaginea' mea, aș dezamăgi jumătate dintre oamenii care m-au ajutat să fiu ceea ce credeam că sunt", a scris Shakur. "N-am dorit nicio secundă să te rănesc".

GottaHaveRockandRoll.com susține că scrisoarea s-ar putea vinde la licitație pentru suma de 400.000 de dolari, potrivit actelor de judecată. Shakur a fost ucis pe când avea 25 de ani, în septembrie 1996, într-un atac armat în Las Vegas. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău