Macron: Summitul G7 a produs o declarație comună de o pagină

  • 26 August 2019 18:11
Macron: Summitul G7 a produs o declarație comună de o pagină

Summitul G7 de la Biarritz a produs o declarație comună de o pagină, a declarat președintele francez Emmanuel Macron în conferința de presă de la finalul evenimentului găzduit de stațiunea din sud-vestul Franței, transmit Reuters, AFP și dpa, preluat de Agerpres.

Șeful statului francez a spus că tensiunile comerciale dintre SUA și China creează incertitudini și că în timpul summitului liderul de la Casa Albă, Donald Trump, le-a transmis celorlalți participanți că dorește să ajungă la un acord cu Beijingul.

În privința taxării giganților tehnologici (taxa Gafa), el a anunțat că SUA și Franța au ajuns la un consens, acest subiect provocând în trecut divergențe între Paris și Washington. Țările din G7 au convenit să ''ajungă la un acord în 2020 în cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE)'' cu privire la o taxă internațională privind Gafa și în ziua când ea va intra în vigoare Franța va suprima propria taxă, a precizat președintele francez.

Pe de altă parte, Macron a declarat că discuțiile din cadrul summitului G7 au creat ''condițiile pentru o întâlnire și deci un acord'' între președintele american Donald Trump și omologul său iranian Hassan Rohani cu privire la programul nuclear iranian.

Emmanuel Macron și-a exprimat speranța că această întâlnire va avea loc ''în următoarele săptămâni''.

''Două lucruri sunt foarte importante pentru noi: Iranul nu trebuie să aibă niciodată arme nucleare și această situație nu trebuie să pericliteze niciodată stabilitatea regională'', a subliniat președintele francez. 

Sursa:Agerpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău