Macron anunță dizolvarea parlamentului francez după victoria extremei drepte din Franța: „Nu este un rezultat bun pentru partidele care apără Europa”

  • 10 Iunie 09:13
Macron anunță dizolvarea parlamentului francez după victoria extremei drepte din Franța: „Nu este un rezultat bun pentru partidele care apără Europa”

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat duminică seara dizolvarea Adunării Naționale (parlamentul european) și organizarea noilor alegeri legislative, odată ce extrema dreaptă franceză a acumulat cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare, transmite Radio Chișinău.

Voi semna în câteva momente decretul de convocare a alegerilor legislative care vor avea loc la 30 iunie pentru primul tur și la 7 iulie pentru al doilea tur de scrutin”, a declarat șeful statului francez într-un discurs televizat după anunțarea rezultatelor alegerilor europene, al căror rezultat nu este un rezultat bun pentru partidele care apără Europa", a semnalat președintele francez.

În Franța, președintele Emmanuel Macron a anunțat duminică seara dizolvarea Adunării Naționale și organizarea de noi alegeri legislative după victoria extremei drepte franceze la alegerile europene. Acestea ar urma să aibă loc pe 30 iunie (primul tur) și 7 iulie (turul al doilea). Conform exit-pollurilor, partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen, Adunarea Națională, a câștigat alegerile europene, cu circa 32% din voturi, de peste două ori mai mult decât coaliția care îl susține pe președintele Macron.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,12 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău