Macron acuză ”egoismul” celor care se opun vaccinării antiCovid: “Protestul este un drept constituțional. Sunt însă oameni implicați într-o mobilizare irațională”

  • 25 Iulie 2021 12:45
Macron acuză ”egoismul” celor care se opun vaccinării antiCovid: “Protestul este un drept constituțional. Sunt însă oameni implicați într-o mobilizare irațională”

Președintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită în Polinezia franceză, a lansat un apel către toți francezii să se vaccineze, el denunțând totodată “iresponsabilitatea" și "egoismul” celor care nu vor să se imunizeze, relatează AFP, potrivit HotNews.ro.

Apelul său vine în contextul în care sâmbătă mii de francezi au protestat față de noile restricții anunțate de Macron, măsuri ce vizează în special accesul în restaurante, cafenele și baruri doar pe bază de permis Covid și obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii profesionale, notează sursa citată.

“Avem o armă care trebuie folosită, vaccinul. Vreau să lansez un mesaj foarte puternic pentru ca fiecare să se vaccineze pentru că vedem că atunci când ești vaccinat ești protejat și aproape că nu transmiți virusul deloc, în orice caz, mult mai puțin”, a spus Macron în Tahiti, notează News.ro.

Emmanuel Macron a precizat că își asumă în totalitate deciziile cu privire la vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale și la pașaportul sanitar, contestate de unii francezi, care au participat în ultima perioadă la proteste.

“Protestul este un drept constituțional. Respect orice persoană care se exprimă liber în țara noastră și protestează. Îi ascult cu multă atenție. Constat însă și că sunt oameni care sunt implicați într-o mobilizare irațională, uneori cinică, manipulatoare. Dacă îți iubești libertatea și o respecți pe cea a altora, singurul lucru de făcut este să te vaccinezi. Nicio libertate nu există fără datorie. Dacă mâine îl contaminați pe tatăl vostru, o contaminați pe mama voastră sau chiar pe mine, sunt victima libertății voastre când voi aveți posibilitatea de a face ceva pentru a vă proteja și a mă proteja. Și în numele libertății voastre poate că o să faceți o formă gravă a bolii și o să ajungeți la acest spital. Personalul medical va trebui să vă preia și poate să renunțe să preia pe altcineva. Aceasta nu este libertate, aceasta este iresponsabilitate, este egoism”, a adăugat Macron.

Înainte de deplasarea în Polinezia franceză, Emmanuel Macron a fost prezent la Tokyo, în Japonia, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău