Macron: „Nu putem lăsa Rusia să câștige" în Ucraina

  • 22 Decembrie 2023 09:03
Macron: „Nu putem lăsa Rusia să câștige

Președintele francez Emmanuel Macron a insistat joi asupra faptului că occidentalii nu pot "lăsa Rusia să câștige" în Ucraina și că sprijinul pentru Kiev trebuie să continue chiar dacă "aceasta ne costă", relatează Agerpres.

"Cum ar fi ziua de mâine pentru noi europenii? Prin urmare, vom continua să-i ajutăm pe ucraineni. Ceea ce facem, chiar dacă aceasta ne costă, este decisiv pentru securitatea noastră viitoare, pentru rolul nostru în Europa și pentru suveranitatea Ucrainei", a afirmat președintele Macron cu ocazia unui dineu de Crăciun, în prezența forțelor franceze staționate în Iordania.

Situația este deosebit de delicată pentru ucraineni, la aproape doi ani de la începutul ofensivei ruse, în timp ce Statele Unite și Uniunea Europeană întârzie să deblocheze noi ajutoare financiare.

Presiunea a crescut pentru ucraineni pe front după eșecul contraofensivei lansate în iunie. "Astăzi, în această țară atacată de Rusia de la începutul anului 2022, în iarna glacială agresiunea rusă continuă", a subliniat Emmanuel Macron

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău