Macedonia de Nord | Fostul președinte al Parlamentului și doi foști miniștri au fost reținuți

  • 21 Februarie 2019 13:51
Macedonia de Nord | Fostul președinte al Parlamentului și doi foști miniștri au fost reținuți

Fostul președinte al Parlamentului macedonean, Trajko Velijanovski, a fost reținut pentru tulburările și atacul violent din incinta Parlamentului de la Skopje din 27 aprilie 2017 - anunță Televiziunea Telma, adăugând că au mai fost reținuți și fostul ministru macedonean al muncii, Spiro Ristovski, și fostul ministru al transporturilor, Mile Janakijevic.

În același dosar sunt implicați și fostul premier al Macedoniei, Nikola Gruevski, care a solicitat azil în Ungaria, și fostul angajat al Serviciului macedonean de informații, Nikola Boskovski, care se află la Atena.

În comunicatul Parchetului de la Skopje se menționează că toate aceste persoane sunt suspecte de pregătirea și realizarea planului de a bloca transferul pașnic de predare a puterii, în urma alegerilor de la 11 decembrie 2016 și sunt acuzați că au pus în pericol ordinea și securitatea națională, infracțiuni prevăzute și pedepsite de Codul Penal macedonean.

Procurorul de caz a solicitat reținerea suspecțilolor pentru o perioadă limitată de timp, însă după audiere, Velijanovki a fost lăsat să se apere din libertate, după ce a invocat "imunitatea parlamentară".

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău