Luvru, în parteneriat cu Airbnb, oferă o noapte la muzeu câștigătorului unui concurs

  • 05 Aprilie 2019 20:11
Luvru, în parteneriat cu Airbnb, oferă o noapte la muzeu câștigătorului unui concurs

Luvru, în parteneriat cu Airbnb, oferă drept premiu, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Piramidei din sticlă din curtea muzeului, șansa de a petrece o noapte întreagă la Luvru, în compania Giocondei și a lui Venus din Milo, câștigătorului unui concurs și invitatului acestuia, a anunțat instituția pariziană, potrivit AFP, informează Agerpres.

Câștigătorul va fi ales de către un juriu în funcție de răspunsul - amuzant, oportun sau creativ - pe care îl va oferi la întrebarea publicată începând de miercuri pe platforma Airbnb: ''De ce crezi că ai fi musafirul ideal al Mona Lisei?'' Noaptea de vis oferită în cel mai mare muzeul din lume după închiderea accesului pentru vizitatori va fi cea dintre 30 aprilie-1 mai.

Cei doi vizitatori vor avea parte de un program privilegiat. Vor lua parte la un tur ghidat personalizat în compania unei specialiste în istoria artei. Apoi, vor servi un aperitiv sub privirea atentă a Giocondei într-un salon situat în vecinătatea prețiosului tablou al lui Leonardo da Vinci.

Cina va fi servită într-o sală de mese improvizată la picioarele lui Venus din Milo. Vizitatorii var asista la un concert în cadru restrâns găzduit de saloanele Napoleon al III-lea. Vor dormi sub o mică piramidă reconstituită sub marea Piramidă, la nivelul Belvedere.

"Cu ajutorul Airbnb, dorim ca persoane care nu vin în mod obișnuit la muzeu să descopere colecțiile noastre, din dorința de a face arta accesibilă tuturor", a explicat Anne-Laure Beatrix, administrator general adjunct al Muzeului Luvru.

Începând cu luna mai și pe parcursul întregului an, rezervările pe platforma Airbnb vor fi însoțite de o serie de experiențe inedite, a căror planificare va fi dezvăluită în următoarele săptămâni și care vor permite redescoperirea muzeului și a celor 35.000 de opere din perspective noi, cu vizite exclusive și concerte restrânse.

Cu 10,2 milioane de vizitatori care i-au trecut pragul în 2018, Luvru est cel mai vizitat muzeu din lume.

Airbnb se află în prezent sub tirul criticilor din partea primăriei din Paris în urma nerespectării reglementărilor în ceea ce privește închirierea spațiilor. Municipalitatea a acționat în judecată platforma, pasibilă de o amendă de 12,5 milioane de euro, după postarea online a 1.000 de apartamente neînregistrate așa cum prevede Legea locuințelor.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău