Luptele de stradă din Mariupol îngreunează eforturile de salvare a persoanelor blocate în subsolul teatrului bombardat de Rusia

  • 19 Martie 2022 13:02
Luptele de stradă din Mariupol îngreunează eforturile de salvare a persoanelor blocate în subsolul teatrului bombardat de Rusia

Primarul orașului ucrainean Mariupol, aflat sub asediu, a declarat că luptele de stradă din centrul orașului îngreunează eforturile de a salva sute de persoane blocate în subsolul unui teatru care, potrivit oficialilor ucraineni, a fost bombardat miercuri de Rusia, scrie Rador.

Vadim Boicenko a declarat pentru BBC că echipele de intervenție vor putea înlătura molozul și scoate persoanele din subsolul teatrului doar atunci când luptele se vor opri. "Sunt tancuri ... și bombardamente de artilerie și sunt folosite tot felul de arme în această zonă" - a spus Boicenko, adăugând:

"Forțele noastre fac tot posibilul pentru a-și menține pozițiile în oraș, însă, din nefericire, forțele inamicului sunt mai numeroase decât ale noastre. Vadim Boicenko nu a putut oferi o estimare a numărului de persoane care au reușit să părăsească zona în ultimele 24 de ore. Vineri, autoritățile au comunicat că 130 de persoane au fost scoase de sub dărâmăturile teatrului din Mariupol, iar alte peste 1.000 se află încă în subsol, care a rezistat atacului. Rusia neagă că ar fi bombardat clădirea, care era marcată clar ca adăpost pentru civili.

Portul strategic Mariupol este încercuit de forțele ruse, iar aproximativ 300.000 de oameni sunt încă blocați aici, fără curent electric, apă curentă sau încălzire. Boicenko a mai spus că, în ultimele cinci zile, 40.000 de persoane au reușit să părăsească orașul, iar alte 20.000 așteaptă să fie evacuate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău