Luptătoarea Anastasia Nichita și-a asigurat argintul la Mondialele Under-23

  • 31 Octombrie 2019 17:26
Luptătoarea Anastasia Nichita și-a asigurat argintul la Mondialele Under-23

Luptătoarea moldoveană de stil liber Anastasia Nichita (59 kg) și-a asigurat joi, 31 octombrie, medalia de argint la Campionatul Mondial Under-23, care se desfășoară la Budapesta (Ungaria), relatează MOLDPRES.

Ea s-a calificat în finala turneului după ce le-a învins pe Anna Fabian (Serbia, 10-0), Tianna Kennett (Canada, 8-0) și Yulia Pisarenka (Belarus, 8-3).

Luptătoarea moldoveană se va întâlni în finală cu japoneza Yumeka Tanabe.

Coechipiera Irina Ringaci (62 kg) s-a calificat în semifinală. Maria Leorda (50 kg) a învins în primul meci disputat și a cedat în continuare în sferturile de finală ale campionatului.

Anterior Vadim  Saculțan (65 kg) a obținut, marți, medalia de bronz, iar Gheorghe Pascalov (79 kg), Ivan Nedealco (86 kg) și Salman Jabrailov (125 kg) au intrat în top-10 în categoriile lor de greutate. „Tradițional, așteptăm medalii de la mai mulți luptători la fiecare campionat”, a declarat pentru mass-media președintele Federației Moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu.

Anastasia Nichita este cea mai bună sportivă moldoveană de stil liber. Ea a cucerit anul curent bronzul la Jocurile Europene de la Minsk (Belarus), Campionatul European de la București, este multiplă campioană europeană și mondială de cadeți, juniori, tineret.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău