Lupta pentru eliberarea orașului Mosul capătă o valoare simbolică

  • 18 Octombrie 2016 23:03
Lupta pentru eliberarea orașului Mosul capătă o valoare simbolică

Un subiect important al reuniunii de la Berlin va fi criza siriană, Bloomberg notând că "Angela Merkel și Francois Hollande îl vor confrunta pe președintele Putin în privința bombardamentelor rusești de la Alep".

Între timp, Rusia a anunțat încetarea bombardamentelor asupra orașului, după cum precizează Pravda. Iar The New York Times reia o declarație a purtătorului de cuvânt al președintelui Putin, care arată că este vorba de un gest de bunăvoință "pentru a pava armistițiul umanitar de joi".

În Irakul vecin, lupta pentru eliberarea orașului Mosul din mâinile ISIS capătă și o valoare simbolică, notează Le Monde. "Alungat din oraș, ISIS ar redeveni o simplă mișcare de guerilă, fără să aibă control asupra unui teritoriu precis, lipsit de baza logistică și financiară pe care i-o dă controlul asupra unui mare oraș ca Mosul".

După avertismentul exprimat în paginile cotidianului german Die Welt de comisarul european pentru securitate, conform căruia după cucerirea Mosulului jihadiștii s-ar putea refugia în Europa, Organizația Internațională pentru Migrație formulează îngrijorări legate de posibila utilizare a armelor chimice în oraș de către ISIS. Ziarul turc Habertürk arată că spitalele de lângă Mosul au fost dotate cu mijloace pentru a trata victimele unor potențiale atacuri cu arme chimice, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău