Lupta împotriva corupției și reforma sistemului de justiției au fost temele centrale și în discursul pe care președinta Maia Sandu l-a rostit în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

  • 19 Aprilie 2021 17:39
Lupta împotriva corupției și reforma sistemului de justiției au fost temele centrale și în discursul pe care președinta Maia Sandu l-a rostit în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Lupta împotriva corupției și reforma sistemului de justiției au fost temele centrale și în discursul pe care președinta Maia Sandu l-a rostit în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în această seară la Strasbourg.

Șefa statului s-a referit și la situația politică din Rep. Moldova, provocările la adresa democrației și pașii de urmat pentru depășirea crizei politice, inclusiv prin alegeri parlamentare anticipate care ar urma să aibă loc în curând.

Poporul Rep. Moldova m-a ales președinte cu un mandat puternic să lupt împotriva corupției și să deschid calea pentru transformări fundamentale în interiorul țării. Aceasta este prima și cea mai importantă prioritate pentru mine. Această sarcină nu poate fi realizată de o singură instituție indiferent de determinarea acesteia. Ea trebui să fie un scop comun pentru Președinție, Parlament și Guvern. Doar alegerile parlamentare care vor avea loc în curând în Rep. Moldova vor deschide ușile către aceste schimbări ale personalităților politice care conduc țara. Alegerile care vin ne vor oferi o oportunitate unică de a urma o serioasă agendă a reformelor, să revenim pe calea democrației și să restabilim încrederea dintre oameni și stat”.

Președinta Maia Sandu a avut întrevederi cu președintele Comisiei de la Veneția Gianni Buquiquio și cu președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, Leen Verbeek.

Maia Sandu a întreprins o vizită oficială la Strasbourg, la invitația președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Hendrik Daems.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău