”Lupta cu inerția - Poeții generației '60”

  • 09 Octombrie 2013 14:50
”Lupta cu inerția - Poeții generației '60”

Expoziția este organizată de Institul Cultural Român ”Mihai Eminescu” din Chișinău, în parteneriat cu Primăria Capitalei și Galeriile ”Dana” din Iași.

O expoziție ce cuprinde opera, dar și biografiile a peste 30 de poeți de pe ambele maluri ale Prutului care s-au remarcat în anii 60 ai secoluli trecut, a fost vernisată miercuri, 9 octombrie, la rondul de lângă monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.  

Grigore Vieru, Nichita Stănescu, Ana Blandiană, Marin Sorescu, Adrian Păunescu, Liviu Damian, Nicolae Labiș sau Aureliu Busuioc sunt doar câțiva dintre acești poeți, considerați a fi cei care au readus poezia română la tradițiile din perioada interbelică. Expoziția este organizată de Institul Cultural Român ”Mihai Eminescu” din Chișinău, în parteneriat cu Primăria Capitalei și Galeriile ”Dana” din Iași. 

Toți cei care vor să facă cunoștință cu generația de poeți români care au readus poezia clasică în Basarabia, la normele limbii poetice a lui Eminescu, Blaga, Arghezi sau Bacovia sunt așteptați să viziteze, până pe 26 octombrie, expoziția ”Lupta cu inerția - Poeții generației '60”, vernisată miercuri, 9 octombrie, la monumentul lui Ștefan cel Mare. 

Potrivit poetului ieșean Nichita Danilov, nu există nicio diferență între poezia scrisă în anii 60 pe ambele maluri ale Prutului.

Poezia românească este una dintre cele mai frumoase poezii din lume, a declarat în discursul său fostul ministru al Culturii din Republica Moldova, Ion Ungureanu.

Expoziția ”Lupta cu inerția - Poeții generației '60”, urmează să fie mai apoi vernisată și în alte orașe din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău