Lungmetrajul românesc „The Wanderers”, cu Armand Assante în rol principal, a câştigat trofeul Dracula

  • 23 Octombrie 2017 14:11
Lungmetrajul românesc „The Wanderers”, cu Armand Assante în rol principal, a câştigat trofeul Dracula

Lungmetrajul românesc „The Wanderers”, regizat de Dragoş Buliga, cu Armand Assante în rol principal, a câştigat duminică trofeul Dracula Film Festival, scrie news.ro.

 

La cea de-a cincea ediţie a Dracula Film Festival din Braşov au fost prezentate 55 de lungmetraje şi scurtmetraje din 16 ţări, au avut loc conferinţe, dar şi evenimente stradale.

Armand Assante, invitatul special al festivalului, prezent la Braşov pentru proiecţia filmului „The Wanderers”, regizat Dragoş Buliga, în care interpretează rolul principal, a primit trofeul onorific Count Dracula.

„The Wanderers” a câştigat, odată cu trofeul, un premiu de 1.000 de euro. „Un amestec unic de genuri, o foarte bună comuniune de horror, splatter, umor, dramă şi fantezie. Un melanj inteligent de diferite limbi ce îşi pune excelent în valoare distribuţia internaţională. Peisajele româneşti au adăugat o savoare specială poveştii gotice şi au contribuit la cimentarea producţiei autohtone în tiparele genului”, şi-a motivat alegerea juriul format din regizorul sârb Milan Todorovic, Romain Roll, market manager al Festivalului Internaţional de Film Fantastic de la Bruxelles, şi Paul McEvoy, fondator al Horror Channel FrightFest.

Coproducţia germano-canadiană „Replace”, un thriller horror despre obsesia tinereţii şi modul în care industria medicală şi cosmetică profită de ea, regizat de Norbert Keil, a fost distins cu o menţiune specială „pentru stilul vizual puternic şi foarte interesant al unui talent in devenire”.

Producţia daneză „Sunkent Convent”, o adaptare după nuvela lui Hans Christian Andersen, în regia lui Michael Panduro, „un film curajos şi fascinant, care poate tocmai pentru că nu oferă răspunsuri clare, rămâne în mintea spectatorului mult timp după vizonare”, a câştigat trofeul Little Dracula pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional.

Trofeul Vladutz pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului „OffStage”, în regia lui Andrei Huţuleac, „pentru umorul deosebit de negru şi spiritul suprarealist, admirabil manevrate în fiecare cadru şi secvenţă.”

O menţiune specială a primit şi animaţia elveţiană „Ooze”, în regia lui Kilian Vilim, „pentru simplitatea abordării vizuale şi pentru inspiraţia curajoasă de a aborda filmul de animaţie din montaj, ca pe o bandă desenată, folosind reguli şi elemente grafice pentru a construi şi puncta o poveste”.

Juriul secţiunii de scurtmetraj a fost format din regizorul Radu Potcoavă, arhitecta Oana Truscă şi compozitorul de muzică electronică Ioan Titu (Silent Strike).

„Eliberare”, un scurtmetraj realizat cu telefonul mobil în timpul festivalului, plecând de la cuvintele cheie „captiv”, „noroi” şi „franzelă”, este filmul câştigător al trofeului Dracula Digital şi al premiului în valoare de 500 de euro.

Dracula Digital este o competiţie adresată amatorilor care realizează filme cu telefonul mobil.
Juriul secţiunii Dracula Digital a fost format din Răzvan Pătraşcu (CEO Firestarter), Răzvan Pascu (Creative Director Amural şi Pupil la Aural Eye), Horia Petraşcu (fotograf, curator, artist) şi Horea Rareş Paştina (artist 3D, editor şi animator de personaje de animaţie şi jocuri). 
„Eliberare” poate fi vizionat pe draculadigital.ro.

Dracula Film Festival a avut loc în Braşov, în perioada 18 - 22 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One şi Centrul Cultural Reduta.

Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi prezentat de Viasat History. Festivalul este finanţat de Primăria Municipiului Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chişinău
1,3 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:81 %
Vint:2,1 m/s
Sun
7 °C
Mon
8 °C
Tue
11 °C
Wed
14 °C
Thu
8 °C

Curs oficial BNM 29 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4479 -0.0000
USD 17.7711 -0.0000
RON 4.0440 -0.0000
UAH 0.7243 -0.0000
RUB 0.2704 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău