Luna iulie din această vară, cea mai caldă lună înregistrată vreodată pe Terra

  • 14 August 2021 12:31
Luna iulie din această vară, cea mai caldă lună înregistrată vreodată pe Terra

Luna iulie 2021 a fost luna cea mai caldă înregistrată vreodată pe Terra, a anunțat vineri Agenția națională oceanică și atmosferică (NOAA) din SUA, subliniind rolul schimbării climatice în acest nou record, relatează AFP.

"Aici, primul loc este cel mai rău", a declarat într-un comunicat șeful NOAA, Rick Spinrad. "Luna iulie este în general luna cea mai caldă a anului, dar luna iulie 2021 s-a autodepășit, devenind luna iulie și în general luna cea mai caldă înregistrată vreodată". a adăugat el, potrivit Agerpres.

"Acest nou record se adaugă traiectoriei îngrijorătoare și deranjante pe care schimbarea climatică a plasat globul", a adăugat el.

Temperatura globală la suprafața planetei a fost mai ridicată cu 0,01 grade Celsius față de precedenta lună iulie cea mai caldă, în 2016 (la egalitate cu lunile iulie din 2019 și 2020).

Înregistrările privind temperaturile au început în urmă cu 142 de ani, a precizat NOAA.

Serviciul european Copernicus privind schimbarea climatică (C3S) a estimat la rândul său săptămâna trecută că luna iulie 2021 a fost a treia cea mai caldă lună iulie înregistrată pe Terra. Este însă un lucru frecvent ca raportările agențiile să prezinte mici diferențe în datele lor, notează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău