Luna august va fi cu temperaturi peste valorile normei și secetoasă

  • 01 August 19:30
Luna august va fi cu temperaturi peste valorile normei și secetoasă

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva meteorologică pentru luna august 2024 pe teritoriul Republicii Moldova, care arată temperaturi peste valorile normei, transmite MOLDPRES.

Astfel, în urma analizei materialelor sinoptice și climatice efectuate de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în luna august, pentru teritoriul țării se prevede următorul regim termic și pluviometric: temperatura medie lunară a aerului se prevede peste valorile normei (norma fiind de +19..+22°C); cantitatea precipitațiilor va fi sub mediile multianuale (norma fiind de 40-65 mm).

Săptămâna curentă a început cu temperaturi  caniculare, care se vor menține și în continuare. La fel, în următoarele zile, vremea va fi caracterizată și de instabilitate atmosferică, cu posibile averse cu descărcări electrice, cer variabil și vânt.

Luna august, care a început astăzi, în calendarul popular este denumită Gustar, care vine de la "gust" și înseamnă gustul poamelor care se coc în această lună de vară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Tue
21
Wed
21
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău