Luminița Odobescu a discutat cu comisarul european pentru extindere despre deschiderea negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina în 2023

  • 20 Iulie 2023 10:33
Luminița Odobescu a discutat cu comisarul european pentru extindere despre deschiderea negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina în 2023

Ministrul de externe al României, Luminița Odobescu, a avut miercuri, 19 iulie, la Bruxelles, o întrevedere bilaterală cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru extindere, pe agendă figurând deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, transmite caleaeuroepeana.ro.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care șefa diplomației române a făcut parte, luni și marți, din delegația condusă de președintele Klaus Iohannis la summitul UE – America Latină și Caraibe, iar joi Odobescu participă la reuniunea miniștrilor de externe din UE.

„Am reafirmat angajamentul durabil al României privind extinderea UE și sprijinul nostru pentru partenerii estici”, a scris Odobescu, pe contul său de Twitter, după o întâlnire pe care a calificat-o drept “foarte bună”.

De altfel, Odobescu și diplomatul maghiar Oliver Varhelyi au fost omologi timp de mai mulți ani, când ambii au ocupat pozițiile de reprezentant permanent al României, respectiv al Ungariei, la Uniunea Europeană.

„Am exprimat speranța pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova până la finalul anului 2023, pe baza rezultatelor și meritelor”, a mai subliniat șefa diplomației române.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău