Luminița Odobescu: „Am văzut cu toții acțiunile Rusiei de destabilizare pentru că Republica Moldova, curajos, a ales o altă cale”

  • 26 Ianuarie 12:50
Luminița Odobescu: „Am văzut cu toții acțiunile Rusiei de destabilizare pentru că Republica Moldova, curajos, a ales o altă cale”

„Rusia vorbește foarte mult de sfere de influență, deci atunci când vorbește de sferă de influență, nu se referă numai la Ucraina, se referă inclusiv la estul Europei. Și noi întotdeauna, statele din flancul estic, ca să spun așa, am spus întotdeauna partenerilor noștri să avem grijă. Și, din păcate, am avut dreptate. Din păcate, sunt parteneri în continuare vulnerabili, cum este Republica Moldova”, a declarat ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, într-un interviu acordat Digi24, transmite Radio Chișinău.

În context, șefa diplomației de la București a menționat destabilizările Rusiei în raport cu Republica Moldova, dar și răspunsul Chișinăului în încercarea de a reduce dependența de Moscova.

„Din păcate, sunt parteneri în continuare vulnerabili, cum este Republica Moldova. Am văzut cu toții acțiunile de destabilizare pentru că Moldova, curajos, a ales o altă cale. La fel de curajos, Republica Moldova lua măsuri pentru a reduce dependența de Rusia și mă refer aici și cu cu sprijinul nostru, cu sprijinul partenerilor europeni și mă refer aici la sectorul energetic”, a spus în interviu ministrul român de Externe.

Luminița Odobescu a mai menționat că efectele atacurilor hibride ale Rusiei asupra Republicii Moldova și Ucrainei se resimt și în România.

„România sprijină foarte mult Republica Moldova și Ucraina. Bineînțeles, vedem deja că și Republica Moldova este de aproape un an ținta atacurilor hibride venite din partea Rusiei. Simțim chiar și noi în România aceste efecte, am discutat deja. De ce nu se explică mai bine faptul că dacă aceste două țări sunt cedate într- un fel sau altul Federației Ruse înseamnă mai multă Rusie, practic la granițele României?”, a conchis Luminița Odobescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău