Lukașenko vine în Republica Moldova de ziua vinului

  • 17 Septembrie 2016 19:25
Lukașenko vine în Republica Moldova de ziua vinului

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, va veni în vizită în Moldova pe 2 și 3 octombrie.

 Despre aceasta s-a discutat vineri, la întrevederea sa cu prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul reuniunii Consiliului șefilor de state CSI la Bișkek, transmite agenția INFOTAG.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a menționat că vizita apropiată "este o bună oportunitate pentru a identifica noi posibilități de aprofundare a relațiilor bilaterale și pentru a stabili parteneriate în noi domenii de cooperare". În același timp, șeful Executivului a vorbit despre deschiderea Republicii Moldova pentru realizarea proiectelor comune de dezvoltare a infrastructurii pentru mărirea exporturilor de mărfuri moldovenești, inclusiv a fructelor și legumelor, precum și a vinurilor, pe piața din Belarus și din Uniunea Euroasiatică.

Potrivit comunicatului, președintele Republicii Belarus a apreciat caracterul constructiv al relațiilor bilaterale, care se bazează pe prietenie și respect reciproc. El a pledat pentru valorificarea plenară a oportunităților oferite de Zona de comerț liber din cadrul CSI și Zona de liber schimb RM-UE, precum și pentru intensificarea cooperării comerciale și industriale dintre cele două state.

INFOTAG precizează că Belarus este unul dintre principalii trei parteneri economici ai Republicii Moldova. În primele șase luni ale anului curent, exporturile Moldovei în Belarus au constituit $54,5 mil., iar importurile din această țară au însumat $45,5 mil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău