Lukașenko îi invită pe liderii țărilor din fosta URSS la parada militară de 9 mai

  • 05 Mai 2020 14:27
Lukașenko îi invită pe liderii țărilor din fosta URSS la parada militară de 9 mai

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, i-a invitat pe șefii de stat din spațiul ex-sovietic la parada militară care va avea loc pe 9 mai, la Minsk, pentru a comemora 75 de ani de la victoria URSS împotriva Germaniei naziste.

Potrivit agenției RBC, citată de rador, liderul de la Minsk a lansat o astfel de invitație în timpul unei întâlniri cu reprezentanți ai presei.

"Invit public șefii de stat, măcar din fosta Uniune (URSS - n.red), să vină la Minsk. Ar fi corect să ne strângem la Minsk. [Belarus] este o republică ce a fost ștersă de pe față pământului, a fost prima lovită. Este cea mai afectată republică - un monument viu al războiului" - a declarat Lukașenko.

Liderul de la Minsk este criticat de opoziție și de o parte a societății civile pentru că se opune adoptării unor măsuri speciale de carantină în contextul pandemiei de coronavirus. Republica Belarus a raportat deja peste 17.000 de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și peste 100 de decese provocate de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău