Lukașenko anunță că Belarus închide granițele cu Polonia și Lituania

  • 18 Septembrie 2020 09:05
Lukașenko anunță că Belarus închide granițele cu Polonia și Lituania

Belarus se vede constrânsă să-și închidă frontierele cu Polonia și Lituania, a declarat joi președintele Aleksandr Lukașenko. Liderul autoritar de la Minsk a anunțat, de asemenea, o întărire a controalelor la frontiera cu Ucraina, relatează Reuters și DPA, preluate de Agerpres.

Anunțând închiderea frontierei vestice a Belarus cu cele două țări membre ale UE, Lukașenko, 66 de ani, a spus: „Suntem forțați să retragem trupele de pe străzi”.

La un forum al femeilor desfășurat joi la Minsk, președintele bielorus le-a transmis popoarelor din cele trei țări vecine menționate: „Opriți politicienii fără minte, nu-i lăsați să declanșeze un război!”.

Declarația intervine în timp ce criza politică nu slăbește în fosta republică sovietică, confruntată cu o vastă mișcare de contestare populară după alegerile prezidențiale din 9 august.

Respins de opoziție care evocă o consultare trucată, scrutinul a dus la reconfirmarea mandatului lui Aleksandr Lukașenko aflat la putere din 1994.

Polonia și Lituania au denunțat aceste alegeri, apreciindu-le drept fraudate, și au primit mai mulți opozanți care au fugit de regimul de la Minsk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău