Lukașenko acuză Ucraina că încearcă „să târască'' NATO în război

  • 01 Decembrie 2022 12:09
Lukașenko acuză Ucraina că încearcă „să târască'' NATO în război

Președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko, a acuzat joi, 2 decembrie, Ucraina că încearcă să târască" cu orice preț NATO în conflictul armat cu Rusia, a transmis agenția oficială BELTA, preluată de EFE.

"Toate agențiile forțelor de securitate remarcă o creștere a numărului de provocări în apropierea frontierei de stat. Ucraina, sub orice pretext, încearcă să târască trupele statelor membre ale NATO în conflict", a susținut Lukașenko în cadrul unei reuniuni cu privire la situația politico-militară din proximitatea Belarus.

În opinia sa, o dovadă în acest sens o reprezintă căderea unei rachete pe teritoriul Poloniei, despre care inițial Occidentul a crezut că este de proveniență rusească, însă ulterior a exprimat opinia că dispozitivul ar fi putut fi lansat de Ucraina și a căzut din greșeală pe teritoriul polonez.

Lukașenko a insistat că Belarusul "a reușit până acum să evite ca un adversar potențial să folosească forța militară împotriva țării" sale.

Totuși, liderul autocrat de la Minsk a cerut agențiilor de apărare din Belarus să continue să monitorizeze constant orice indiciu privind o posibilă "pregătire a unei agresiuni directe împotriva țării noastre". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău