Lukașenko a venit la Sankt Petersburg să discute cu Putin

  • 23 Iulie 2023 11:05
Lukașenko a venit la Sankt Petersburg să discute cu Putin

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a sosit sâmbătă la Sankt Petersburg, unde are programată pentru duminică o întâlnire cu Vladimir Putin, informează News.ro, care citează CNN.

Într-o înregistrare video difuzată de agenția de știri BelTA, Lukașenko sosește sâmbătă pe aeroportul din Sankt Petersburg.

Îmbrăcat într-o ținută sport, el este întâmpinat de mai mulți oficiali locali.

Întâlnirea sa cu Putin de duminică se va concentra pe „dezvoltarea în continuare a relațiilor ruso-belaruse de parteneriat și alianță strategică, precum și pe colaborarea pentru integrare în cadrul statului unional al Rusiei și al Belarusului”, a scris agenția oficială de știri rusă TASS.

Belarusul este cel mai apropiat aliat al Rusiei. Această relație a reintrat în atenție în ultimele luni, după ce Moscova a declarat că mută în această țară o parte din armele sale nucleare strategice.

De asemenea, Minskul a anunțat că forțele sale vor organiza exerciții comune de antrenament cu grupul militar privat Wagner, care a primit permisiunea Kremlinului de a merge în Belarus în urma rebeliunii eșuate împotriva conducerii armatei ruse.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:7,2 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău