Ludovic Orban: Vizita efectuată în România de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, este una istorică

  • 01 Septembrie 2021 11:57
Ludovic Orban: Vizita efectuată în România de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, este una istorică

Vizita efectuată în România de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, este una istorică, a afirmat, miercuri, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

"Este prima vizită oficială pe care o efectuează domnul președinte Grosu într-o țară și prima vizită are loc în România. Am o mare bucurie să fiu președintele Camerei care găzduiește această vizită pe care eu o consider istorică, pentru că la Chișinău, în Parlamentul de la Chișinău există practic, la ora actuală, o majoritate foarte clară care a transmis și transmite constant semnale de democratizare, de integrare europeană și de colaborare prietenească, frățească dintre Republica Moldova și România", a afirmat Orban, după întâlnirea de la Parlament cu Igor Grosu, potrivit Agerpres. 

Președintele Camerei Deputaților a menționat că vizita cuprinde foarte multe obiective, adăugând că a convocat, împreună cu președintele Senatului, o ședință solemnă în cadrul căreia Igor Grosu se va adresa Parlamentului României.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova a afirmat, la rândul său, că este firesc ca prima vizită pe care o face în această calitate să fie în România, menționând că dorește "trasarea unor obiective concrete".

"Sunt onorat să vin în această vizită la București, este prima mea vizită în calitate de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, am ținut să vin împreună cu colegi mei, președinți de comisii parlamentare, pentru a stabili o relație directă a nivel parlamentar. O să profit de ocazie să discută și cu reprezentanții Senatului, astfel încât să trasăm niște obiective foarte pragmatice și concrete, pentru că dincolo de afecțiunea comună lingvistică, de neam și așa mai departe, cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului ne cer și așteaptă din partea politicienilor lucruri concrete, care să se materializeze în proiecte de infrastructură, în proiecte comune nu numai la nivel de guverne, dar și de autorități publice locale. Asta ne propunem, vom folosi timpul pe care îl avem aici la București și încă o dată vă mulțumesc pentru invitație, într-adevăr am ținut ca prima vizită să o avem la București, așa cum este și firesc să fie", a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, împreună cu o delegație parlamentară, efectuează, până pe 2 septembrie, o vizită oficială la București, ca urmare a invitației adresate de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, de a participa, miercuri, la deschiderea celei de-a doua sesiuni parlamentare de anul acesta. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău