Ludovic Orban susține guvernul Sandu, amenințat cu destituirea

  • 12 Noiembrie 2019 08:21
Ludovic Orban susține guvernul Sandu, amenințat cu destituirea

Premierul României, Ludovic Orban, a afirmat că moțiunea de cenzură cu care se confruntă guvernul de la Chișinău, condus de Maia Sandu, ridică semne de întrebare legate de parcursul european al Republicii Moldova, scrie libertatea.ro

”Am anunțat foarte clar sprijinul pentru Guvernul condus de Maia Sandu, pentru politica proeuropeană, pentru politica de respectare a drepturilor și libertăților cetățenilor din Republica Moldova dusă de Guvernul Maia Sandu. Considerăm că orice demers împotriva Guvernului Maia Sandu ridică serioase semne de întrebare cu privire la traiectoria europeană a Republicii Moldova”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a precizat că așteaptă rezultatul moțiunii de cenzură pentru a-și preciza poziția față de noile autorități de la Chișinău. ”Să așteptăm să vedem ce se întâmplă în Basarabia. Este depusă o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Sandu de formațiunea politică PSRM, care era partener la guvernare, PSRM care este pilotat de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

În funcție de rezultatul acestei moțiuni de cenzură vom lua o decizie privitoare la atitudinea față de noile autorități”, a spus primul-ministru. Săptămâna trecută, socialiștii din Republica Moldova au înaintat o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu, pe motiv că proiectul privind legea procuraturii propus de actualul executiv ar fi neconstituțional și ar contraveni normelor internaționale. Moțiunea inițiată de PSRM va fi dezbătută în plenul Parlamentului de la Chișinău, marți, de la ora 10.

Sursa: Libertatea.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău