VIDEO | Ludovic Orban, medicilor care pleacă în misiune în Republica Moldova: Reprezentați România cu cinste și faceți un lucru extrem de benefic

  • 30 Aprilie 2020 10:20
VIDEO | Ludovic Orban, medicilor care pleacă în misiune în Republica Moldova: Reprezentați România cu cinste și faceți un lucru extrem de benefic

Prim-ministrul României Ludovic Orban și alți membri ai Guvernului au fost prezenți astăzi la Iași, unde au participat la îmbarcarea unei echipe formate din 42 de medici și asistenți medicali, care au plecat în misiune în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din această țară împotriva Covid-19. La finalul declarație susținute, Orban a anunțat că Executivul va aproba astăzi fondurile necesare donațiilor medicale pentru Republica Moldova.

"Vă mulțumesc foarte mult pentru efortul pe care îl faceți. Vreau să știți că aveți aprecierea și respectul meu pentru faptul că v-ați implicat în această misiune umanitară fraternă pentru frații noștri de peste Prut, care se afla într-o situație dificilă. Vă mulțumesc că ați acceptați să îi sprijinim și, practic, să vă folosiți toată experiență, talentul și energia pentru a-i vindeca. Reprezentați România cu cinste și faceți un lucru extrem de benefic atât pentru România, cât și pentru Basarabia. Vă doresc drum bun! Vă doresc să aveți ocazia de a face bine semenilor noștri și prin această misiune să arătam că suntem mai aproape unii de alții", le-a stransmis Orban meidicilor care au plecat în misiune.

Totodată, premierul a profitat de ocazie pentru a anunța că astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, va fi adoptata o sumă importanta de bani pentru o donație făcută Republicii Moldova, donație ce constă în materiale, echipamente, medicamente, substanțe medicale necesare în lupta cu pandemia de coronavirus.

"Va fi vorba de 500.000 de măști FFP2 și FFP3, 50.000 de combinezoane, medicamente necesare pacienților de COVID-19. În urma dvs vor veni și ajutoare substanțiale pentru cei acre au nevoie din Republica Moldova", a mai spus premierul.

Orban a fost însoțit de ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Acțiunea s-a desfășurat la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău