Ludmila Kozlowska afirmă că Vlad Plahotniuc manipulează opinia publică prin intermediul subiectului „Open Dialog”

  • 17 Noiembrie 2018 11:49
Ludmila Kozlowska afirmă că Vlad Plahotniuc manipulează opinia publică prin intermediul subiectului „Open Dialog”

Președinta fundației poloneze „Otwarty Dialog” (Dialog deschis) Ludmila Kozlowska respinge acuzațiile de imixtiune în viața politică din Republica Moldova care i-au fost aduse de o comisie de anchetă a Parlamentului de la Chișinău.

Într-un mesaj video postat pe Facebook, activista civică de origine ucraineană vine cu o reacție la ceea cea ea a numit ”o nouă porție de falsuri din partea Parlamentului Rep. Moldova controlat de Vlad Plahotniuc”. Ea afirmă că așa-numita comisie de anchetă servește în exclusivitate drept ”mecanism de discreditare și manipulare” împotriva opoziției și a societății civile.

Ludmila Kozlowska mai spune că fundația pe care o conduce este apolitică și nu a finanțat formațiuni politice din Republica Moldova.

Fundația poloneză doar organizează la nivel internațional ”platforme de discuție cu participarea reprezentanților puterii și ai opoziției privind situația drepturilor omului din țară”, a afirmat Ludmila Kozlowska, precizând că anume într-un astfel de context Maia Sandu și Andrei Năstase au participat la o reuniune ținută la Bruxelles. 

Ludmila Kozlowska a respins totodată și acuzațiile că Open Dialog ar fi fost finanțată de omul de afaceri Veaceslav Platon și a subliniat că lista sponsorilor organizației pe care o conduce este indicat pe site-ul Fundației.

De asemenea, activista a respins acuzațiile autorităților moldovene privind anumite legături cu serviciile secrete din Rusia. ”Nu există niciun dosar pentru spionaj, deschis pe numele meu sau al soțului meu. Chiar și reprezentanții puterii din Polonia au infirmat aceste acuzații”, a precizat Ludmila Kozlowska.

Amintim că, vineri, 16 noiembrie a.c., Raportul comisiei de anchetă a fost audiat parțial într-o ședință închisă a Parlamentului, invocându-se informații secrete. Partea publică a documentului prezentată de la tribuna centrală de președintele Comisiei, deputatul PD Igor Vremea oferă mai multe date despre finanțarea organizației „Dialog deschis”. Astfel, fundația poloneză ar fi fost finanțată inclusiv din surse care ar avea legături cu Ministerul rus al Apărării și serviciile secrete de la Moscova, dar și din bani care ar proveni din așa-numitul „laundromat” rusesc.

Din comisia de anchetă au făcut parte doar deputați din rândul majorității parlamentare și parlamentari socialiști, celelalte grupuri refuzând să participe la activitatea acesteia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău