Ludmila Gogu: Atunci când apar mici producători, piața devine mai interesantă și pentru consumatori care își doresc să probeze vinuri inedite

  • 13 Noiembrie 2018 10:10
Ludmila Gogu: Atunci când apar mici producători, piața devine mai interesantă și pentru consumatori care își doresc să probeze vinuri inedite

După embargoul impus de Rusia în 2006 la produsele vinicole din Republica Moldova, calitatea vinurilor moldovenești a crescut considerabil, a declarat directorul vinăriei Chateau Vartely, Ludmila Gogu, la emisiunea RadioVinoteca de la Radio Chișinău.

Ea a menționat că producătorii autohtoni care au dorit să se dezvolte au trebuit să-și revadă radical modul de activitate, începând de la plantarea soiurilor de perspectivă și până la modernizarea capacitățuilor de producere. Ludmila Gogu.

„Toate acestea, sigur, nu dau efect imediat. Cei care au început a face aceste reforme în 2006, abia acum culeg roadele investițiilor celea. Astăzi asistăm la un fenomen când și marii producători au ceva de spus și de oferit consumatorului, dar și apariția nișei de mici producători e foarte importantă, deoarece, până la urmă, micii producători îi mai zguduie un pic pe ăștia mari care își mai revăd un pic politica lor de producere, de calitate”.

Ludmila Gogu a subliniat că atunci când apar micii producători, piața devine mai interesantă și pentru consumatori care își doresc să probeze vinuri inedite.

Puteți asculta integral aici emisiunea RadioVinoteca din 10 noiembrie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău