Lucrătorii medicali și pacienții dintr-o secție a Institututului de Medicină Urgentă, izolați la domiciliu din cauza COVID-19 (Sănătate INFO)

  • 26 Martie 2020 12:50
Lucrătorii medicali și pacienții dintr-o secție a Institututului de Medicină Urgentă, izolați la domiciliu din cauza COVID-19 (Sănătate INFO)

În doar două zile 7 lucrători medicali sunt confirmați cu COVID-19. 6 cazuri sunt înregistrate în raioane și unul în Chișinău, potrivit Ministerului Sănătăii. Cinci dintre aceștia sunt de la Serviciul Salvării din Soroca. Totodată, un medic de la Institutul de Medicină Urgentă este, de asemenea, confirmat cu COVID-19, a precizat managerul instituției, dar nu e clar dacă acesta intră în statistica prezentată de Minister, informează Sănătate INFO.

Directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu a confirmat pentru Sănătate INFO că un medic este bolnav. „Acesta a făcut gărzi la noi în Departamentul de Primiri Urgente, dar el face gărzi și la CNAMUP. Acum ne ocupăm de identificarea contacților”. 

Managerul a precizat că cel mai probabil medicul s-a infectat de la un pacient, care a fost adus la Institut cu accident vascular cerebral (AVC). Însă din acest motiv personalul medical și pacienții au fost izolați la domiciliu.

„Pacientul cu AVC are evoluție pozitivă după procedura de tromboliză, dar a fost confirmat cu COVID-19 și potrivit procedurii a fost transferat la Spitalul „Toma Ciorbă”. Cu toate că pacientul a fost izolat în salon aparte, în secția de boli cerebro-vasculare, după transferul pacientului secția a fost supusă decontaminării totale, cu izolarea personalului și pacienților. Aceștia sunt izolați la domiciliu. În prezent secția lucrează în regim normal pentru pacienții STROKE și cei cu boli cerebro-vasculare”, a precizat Mihai Ciocanu.

Citiți continuarea pe Sănătate INFO

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău