Lucrătorii medicali au fost instruiți privind procesul de imunizare cu vaccinul Johnson & Johnson

  • 13 Iulie 2021 14:51
Lucrătorii medicali au fost instruiți privind procesul de imunizare cu vaccinul Johnson & Johnson

Lucrătorii medicali, implicați în procesul de vaccinare împotriva COVID-19, au fost instruiți privind distribuirea, stocarea și administrarea corectă a vaccinului Janssen/Johnson & Johnson, care a fost recepționat pe data de 12 iulie. La fel au fost discutate aspectele ce țin de monitorizarea evenimentelor post-imunizare și a datelor de vaccinare, anunță Ministerul Sănătății.

Instruirea s-a desfășurat în cadrul unui atelier online, organizat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății. 

În cadrul atelierului de instruire au participat reprezentanții tuturor centrelor de vaccinare din țară, conducerea MSMPS, precum și specialiștii OMS,  ANSP și USMF N. Testemițanu. 

„Instruirea lucrătorilor medicali privind administrarea, depozitarea și monitorizarea corectă a vaccinurilor care ajung în Republica Moldova este una vitală pentru desfășurarea eficientă a procesului de vaccinare. De aceasta depinde siguranța cetățenilor, dar și rezultatele campaniei de vaccinare. Mulțumim partenerilor externi pentru sprijinul acordat, dar și lucrătorilor medicali pentru efortul enorm în această perioadă dificilă”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc. 

Vaccinul  Janssen/Johnson & Johnson e produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson pentru a preveni infectarea cu virusul COVID-19. Vaccinul se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19. Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Janssen/Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea. 

Vaccinul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson a fost aprobat pentru utilizare de Agenția Europeană a Medicamentului și e recomandat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA). 

Ieri, 12 iulie, Republica Moldova a recepționat un lot de 151.200 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX. Dozele urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țara noastră. De precizat că, în țara noastră, urmează să ajungă un lot total de 518.000 de doze de vaccin Janssen/Johnson & Johnson.

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost administrate 803.049 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău